Constateringen

Soms is er ondersteunend bewijs nodig als onderbouwing in een gerechtelijke procedure. Een proces-verbaal van constatering is hier geschikt voor. 

Wat is een proces-verbaal van constatering?

Een proces-verbaal van constatering kan handig zijn op het moment dat er bepaalde feiten hard gemaakt moeten worden tijdens een gerechtelijke procedure. Dit proces-verbaal van constatering kan helpen om sterker te staan in de procedure. De gerechtsdeurwaarder kan voor verschillende problemen op locatie komen om de feiten te bekijken. Hierbij kan er worden gedacht aan een oplevering van een woning die nogal wat gebreken blijkt te hebben. De gerechtsdeurwaarder zal de feiten die hij waarneemt noteren en hier een proces-verbaal van opmaken. 

Waar houdt de gerechtsdeurwaarder rekening mee met het opstellen van het proces-verbaal?

Er moet worden bedacht dat de gerechtsdeurwaarder geheel onbevangen en objectief te werk gaat. Er worden geen concluderende feiten weergegeven, enkel wat er op basis van zien, horen en ruiken wordt geconstateerd. Deze schriftelijke verklaring heeft een dwingende bewijskracht. Dit houdt in dat de rechter verplicht is de inhoud als waar aan te nemen zolang er geen tegenbewijs wordt geleverd. Dit gebeurt omdat de gerechtsdeurwaarder onafhankelijk te werk gaat bij het opstellen van het proces-verbaal van constatering.

Meer weten?

Heeft u vragen neem dan contact op via info@dwkvandermeer.nl of telefoonnummer 072-5147000.

Direct contact

+31 (0)72-5147000 +31 (0)72-5147029 info@dwkvandermeer.nl

Van der Meer Incasso & Gerechtsdeurwaarders

Rogier van der Weydestraat 2
1817 MJ Alkmaar

Nieuws

Per 1 mei: Versneld hoger beroep door second opinion...

Lees verder

Nieuw in Mijn Rechtspraak: eenvoudig communiceren met het gerecht...

Lees verder

Rechtspsycholoog Annelies Vredeveldt: ‘Geheugen is geen videocamera’...

Lees verder

Rechtspraak vraagt in brief aan minister-president aandacht voor belang sterke rechtsstaat...

Lees verder